
Hyvinvointialueiden on huolehdittava sote-henkilöstönsä täydennyskoulutuksesta
Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut asetuksen, jolla edistetään sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön täydennyskoulutuksen suunnitelmallisuutta ja laatua. Asetus tulee voimaan 1.4.2024. Asetus sisältää säännökset täydennyskoulutuksen laadun edellytyksistä, täydennyskoulutuksen määrästä sekä täydennyskoulutuksen arvioinnista ja seurannasta.
Hyvinvointialueiden on seurattava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstönsä – mukaan lukien sen yksityisen palveluntuottajan palveluksessa olevan henkilöstön, jolta hyvinvointialue hankkii palveluja – ammatillista kehittymistä ja huolehdittava siitä, että henkilöstö osallistuu riittävästi oman alansa täydennyskoulutukseen.
Riittävä täydennyskoulutus auttaa vastaamaan sosiaali- ja terveydenhuollon jatkuvasti muuttuviin tarpeisiin ja varmistaa asiakas- ja potilasturvalliset ja vaikuttavat sosiaali- ja terveyspalvelut.
Täydennyskoulutus tukee myös sote-henkilöstön tehtävärakenteiden ja työnjaon kehittämistä sekä työssä jaksamista.
Asetus (57/2024) liittyy käynnissä olevaan Hyvän työn ohjelmaan, jolla halutaan varmistaa alan henkilöstön riittävyys ja saatavuus.
Lähde: sosiaali- ja terveysministeriön tiedote.
Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Juridiikan ajankohtaiset
Juridiikan ajankohtaiset on sisältöpalvelu juridiikan asiantuntijoille. Palvelu kokoaa yhteen kiinnostavimmat aiheet ja ilmiöt eri oikeudenaloilta: julkaisemme uutisia, artikkeleita, oikeustapauskommentteja, säädös- ja tapauskoosteita sekä Juridiikkaa lyhyesti -kirjoituksia ja -videosisältöjä. Tilaamalla palvelun uutiskirjeen saat uusimmat sisällöt sähköpostiisi joka arkipäivä.
Aiheeseen liittyvää

Suomi saa 50 miljoonaa euroa lisärahoitusta itärajan valvonnan vahvistamiseen

Suomen aikuisväestö PIAAC-tutkimuksen kärkimaa
