
OECD:n digitaalisen hallinnon suosituksen seuranta julkaistu – Suomi keskitasoa
Suomi sijoittui kahdenneksitoista OECD:n uusimmassa digitaalisen hallinnon vertailussa. Kärkisijoilla olivat Etelä-Korea, Tanska ja Iso-Britannia. Vertailussa oli mukana 38 maata.
Digital Government Index -arvioinnissa peilataan OECD:n jäsenmaiden edistymistä suhteessa OECD:n digitaalisen hallinnon suositukseen. Arviointi keskittyy toimenpiteisiin, joilla rakennetaan edellytyksiä julkisen sektorin digitaaliselle ja ihmiskeskeiselle muutokselle. Suomi pärjäsi vertailussa suhteellisen hyvin, mutta heikoimmat pisteet tulivat avoimen datan osalta.
"Vertailun tulokset ovat samansuuntaisia kuin omat havaintomme kehittämiskohteista. Analysoimme raportin tulokset ja teemme niistä johtopäätökset. Emme kuitenkaan tee kehittämistä pärjätäksemme raporteissa, vaan tavoitteenamme on rakentaa hyvää digitaalista ympäristöä kansalaisille ja yrityksille. Tiedonkeruu on tapahtunut vuosina 2021–2022, joten siinä ei myöskään näy vielä Digitoimiston työ, joka on edistynyt paljon mittausjakson jälkeen”, sanoo johtava asiantuntija Olli-Pekka Rissanen.
Useissa muissa digivertailuissa Suomi on ollut kärjen tuntumassa. Esimerkiksi YK:n sähköisen hallinnon vertailussa Suomi oli edellisellä mittauskerralla toisella sijalla. OECD:n raportissa käydään kuitenkin läpi eri asioita, kuten rakenteita ja julkituotuja periaatteita.
Lähde: valtiovarainministeriön tiedote.
Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Juridiikan ajankohtaiset
Juridiikan ajankohtaiset on sisältöpalvelu juridiikan asiantuntijoille. Palvelu kokoaa yhteen kiinnostavimmat aiheet ja ilmiöt eri oikeudenaloilta: julkaisemme uutisia, artikkeleita, oikeustapauskommentteja, säädös- ja tapauskoosteita sekä Juridiikkaa lyhyesti -kirjoituksia ja -videosisältöjä. Tilaamalla palvelun uutiskirjeen saat uusimmat sisällöt sähköpostiisi joka arkipäivä.
Aiheeseen liittyvää

Suomi saa 50 miljoonaa euroa lisärahoitusta itärajan valvonnan vahvistamiseen

Suomen aikuisväestö PIAAC-tutkimuksen kärkimaa
