
Ylimääräisten urheilijaeläkkeiden määräraha kasvaa
Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen vuoden 2024 talousarvioesityksen täydentämisestä. Esitykseen sisältyy 30 000 euron määrärahalisäys ylimääräiseen urheilijaeläkkeeseen. Ministeri Sandra Bergqvist pitää tärkeänä, että tulevana vuonna opetus- ja kulttuuriministeriö voi myöntää muutamia uusia urheilijaeläkkeitä.
- Tämä on valtioneuvostolta pieni mutta tärkeä ele, jolla osoitamme arvostusta sekä suomalaisia urheilusankareita että huippu-urheilua kohtaan. Olympiavoittajat ja muut kansainvälisellä tasolla historiassamme merkittävästi ansioituneet urheilijat ovat läpi vuosien tarjonneet sekä innostavia esikuvia että suuria elämyksiä, jotka ovat vahvistaneet yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kirkastaneet Suomen maakuvaa, sanoo liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist.
Määrärahatason maltillisen kasvun lisäksi poistuu aiempi rajoitus siitä, että eläkkeitä voi olla kerrallaan enintään 16 täyttä urheilijaeläkettä vastaava määrä. Ministeriössä ennakoidaan, että määrärahan puitteissa vuonna 2024 ylimääräistä urheilijaeläkettä saavien määrä kasvaa muutamalla henkilöllä.
Valtion ylimääräinen urheilijaeläke voidaan myöntää 60 vuotta täyttäneelle urheilijalle tunnustuksena hänen olympiakisoissa saamastaan kultamitalista. Erityisestä syystä eläke voidaan myöntää myös merkittävästä kansainvälisestä urheilu-urasta. Eläke voidaan myöntää täytenä eläkkeenä tai osaeläkkeenä. Täyden eläkkeen suuruus vuonna 2024 on 1 596,64 euroa kuukaudessa.
Lähde: opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote.
Kirjoittaja Juridiikan ja talouden uutiskirjeen toimitus

Juridiikan ajankohtaiset
Juridiikan ajankohtaiset on sisältöpalvelu juridiikan asiantuntijoille. Palvelu kokoaa yhteen kiinnostavimmat aiheet ja ilmiöt eri oikeudenaloilta: julkaisemme uutisia, artikkeleita, oikeustapauskommentteja, säädös- ja tapauskoosteita sekä Juridiikkaa lyhyesti -kirjoituksia ja -videosisältöjä. Tilaamalla palvelun uutiskirjeen saat uusimmat sisällöt sähköpostiisi joka arkipäivä.
Aiheeseen liittyvää

TEM-analyysi: Uusia työpaikkoja syntyi noin 258 000 vuonna 2023

Täysistunnossa käsittelyssä paikallisen sopimisen edistäminen ja työriitojen sovittelun muutokset
